De HE402 bevochtiger is de stilste en energie zuinige luchtbevochtiger die er is. 

Dit betreft het vernieuwde model. Ten op zichte van het oude model is deze electronisch geregeld, wat resulteerd in een optimale bevochtiging. Tevens is een verwarmingselement toegevoegd dat aangestuurd word afhankelijk van de werktemperatuur waardoor een hogere bevochtigingscapaciteit gerealiseerd word. 
Het nieuwe model word altijd geleverd in combinatie met een regelaar waar u de gewenste luchtvochtigheid kunt instellen!

De bevochtiger is aangesloten op een leidingwatertoevoer.  De werking van de HE402 is gebaseerd op het natuurlijke proces van waterverdamping. Dit betekend bevochtigen zonder enige vorm van nevel!

 capaciteit 11 liter per uur!

 

HE402 plug and play voor € 1250,-inc btw

Voor frisse, verse lucht en de juiste luchtvochtigheid....

  
Merkt u dat u thuis last heeft van prikkende ogen, een pijnlijke neus of keel, een droge huid of statische schokken? Of merkt u dat u meer last van astma krijgt? Dan is de lucht in uw woning waarschijnlijk te droog.
Een te droge lucht in uw woning levert niet alleen gezondheidsklachten op, maar ook krimpende en krakende vloeren. Of beschadigingen (scheuren/krimp) aan uw kunst en antiek.
De HE402 zorgt voor de oplossing.
De HE402 is een centraal geplaatste luchtbevochtiger, die toegepast kan worden op een ventilatie systeem, en dus kanaliseerbaar is. Geen gedoe meer van waterbakjes aan de radiatoren,  of hier en daar aparte bevochtigingtoestellen in huis plaatsen.  Nee, de HE402 zorgt voor een continu  bijsturing van de gewenste luchtvochtigheid in de volledige woning.
 
De HE402 kan toegepast worden op iedere WTW, en is uiterst doeltreffend voor woningen, kantoren, serverruimten enz.


De versie die afzonderlijk kan werken, zonder op de kanalen van een ventilatiesysteem te moeten aansluiten.

Is mogelijk met een losse ventilator.

Voordelen

·       vermindert gezondheidsklachten;

·       verhoogt het gevoel van comfort;

·       heeft een verkoelend effect in de zomer;

·       beschermt uw kostbare houten vloer, antiek en kunst;

·       reduceert stof;

·       is niet zichtbaar;

·       werkt automatisch.

 

Montage
 
De verdampingsmatrix bevindt zich in een behuizing van polypropyleen.  Het voorverwarmingselement van 600 Watt zit vooraan.  De matrix zelf is uitschuifbaar, en kan er gemakkelijk uitgehaald worden om te vervangen indien deze vuil of verkalkt is. 
Aan beide zijden is er een ronde aansluiting van diameter 200 mm.
 
Voor de watertoevoer is een 2 meter lang darmpje van 6mm,  voorzien dat aangesloten dient te worden op een waterkraan dmv een adapter naar 3/4 binnendraad (meegeleverd).   De HE402 is voorzien van een waterafvoer aansluiting van 14 mm aan de onderzijde.
 

Het systeem is veilig en onderhoudsvriendelijk.  Er is geen gevaar op microben en er is dus geen enkel risico voor de bewoners. Immers, er wordt alleen waterdamp opgenomen en geen waterdruppels (dus geen aerosolen), en er wordt alleen vers water gebruikt zonder recirculatie van lekwater. Bovendien is de matrix geïmpregneerd met een coating die ervoor zorgt dat er geen bacteriën in de matrix kunnen groeien.
Er wordt tot 11 liter water (alleen met de HE402 indien er vraag is)per uur met de toevoerlucht van het ventilatiesysteem toegevoegd.
Door de opname van vocht zal de lucht dalen in temperatuur. Het standaard ingebouwde voorverwarmingselement zorgt ervoor dat de temperatuursdaling gecompenseerd wordt, en dat de vochtopname in de lucht hoger is.