De HE200 bevochtiger is de stilste en energie zuinige luchtbevochtiger die er is.

De bevochtiger is aangesloten op een leidingwater toevoer.  De werking van de HE200 is gebaseerd op het natuurlijke proces van waterverdamping. Dit betekend bevochtigen zonder enige vorm van nevel!

Wanneer u de bevochtiger gebruikt bij een temperatuur van 30 graden dan is de capaciteit +/- 9 liter per uur!

Met boosterpomp 11 liter

€ 907,50,- inc btw

Voor frisse, verse lucht en de juiste luchtvochtigheid....

  
Merkt u dat u thuis last heeft van prikkende ogen, een pijnlijke neus of keel, een droge huid of statische schokken? Of merkt u dat u meer last van astma krijgt? Dan is de lucht in uw woning waarschijnlijk te droog.
Een te droge lucht in uw woning levert niet alleen gezondheidsklachten op, maar ook krimpende en krakende vloeren. Of beschadigingen (scheuren/krimp) aan uw kunst en antiek.
De HE200 zorgt voor de oplossing.
De HE200 is een centraal geplaatste luchtbevochtiger, die toegepast kan worden op een ventilatie systeem, en dus kanaliseerbaar is. Geen gedoe meer van waterbakjes aan de radiatoren,  of hier en daar aparte bevochtigingtoestellen in huis plaatsen.  Nee, de HE200 zorgt voor een CONITNUE bijsturing van de gewenste luchtvochtigheid in de volledige woning.
 
De HE200 kan toegepast worden op iedere WTW, en is uiterst doeltreffend voor woningen, kantoren, serverruimten enz.


De versie die afzonderlijk kan werken, zonder op de kanalen van een ventilatiesysteem te moeten aansluiten.Voordelen

·       vermindert gezondheidsklachten;

·       verhoogt het gevoel van comfort;

·       heeft een verkoelend effect in de zomer;

·       beschermt uw kostbare houten vloer, antiek en kunst;

·       reduceert stof;

·       is niet zichtbaar;

·       werkt automatisch.

 

Montage
 
De verdampingsmatrix bevindt zich in een behuizing van polypropyleen.  Het voorverwarmingselement van 600 Watt zit vooraan.  De matrix zelf is uitschuifbaar, en kan er gemakkelijk uitgehaald worden om te vervangen indien deze vuil of verkalkt is. 
Aan beide zijden is er een ronde aansluiting van diameter 200 mm.
 
Voor de watertoevoer is een 2 meter lang darmpje van 6mm,  voorzien dat aangesloten dient te worden op een waterkraan dmv een adapter naar 3/4 binnendraad (meegeleverd).   De HE200 is voorzien van een waterafvoer aansluiting van 14 mm aan de onderzijde.
 

Het systeem is veilig en onderhoudsvriendelijk.  Er is geen gevaar op microben en er is dus geen enkel risico voor de bewoners. Immers, er wordt alleen waterdamp opgenomen en geen waterdruppels (dus geen aerosolen), en er wordt alleen vers water gebruikt zonder recirculatie van lekwater. Bovendien is de matrix geïmpregneerd met een coating die ervoor zorgt dat er geen bacteriën in de matrix kunnen groeien.
Er wordt tot 11 liter water (alleen met de HE200 indien er vraag is)per uur met de toevoerlucht van het ventilatiesysteem toegevoegd.
Door de opname van vocht zal de lucht dalen in temperatuur. Het standaard ingebouwde voorverwarmingselement zorgt ervoor dat de temperatuursdaling gecompenseerd wordt, en dat de vochtopname in de lucht hoger is.